duminică, 7 decembrie 2014

Advent Day 7- ShoeBox, editia a 8 a

Se termina prima saptamana din Calendarul de fapte bune si vreau sa va vorbesc despre un ultim proiect umanitar- saptamana viitoare o sa va povestesc despre sapte lucruri care fac bine spiritului meu. Despre prieteni cu maini dibace si suflete luminoase. Acum, insa, despre ShoeBox, un proiect inceput acum 7 ani si care a reusit anul trecut sa imparta 30.669 cadouri. Si tot atatea bucurii pentru copiii sarmani din Romania.
Inceputa in 2007 in familie, ca sa-l invatam pe baiatul nostru sa imparta din jucariile si hainutele lui cu alti copii, mai saraci din bloc, dusa apoi la zona orasului Cluj Napoca (faceam “reclama” pe status de yahoo messenger si grupuri de mail), pentru ca in 2013 sa fi adunat deja 30.669 de cutii, de la romanii din 8 tari, 66 de orase si 107 centre de colectare, proiectul ShoeBox reprezinta o incercare minuscula de a face lumea un loc mai frumos. In fiecare an, in preajma sarbatorilor de Craciun, vrem sa punem un zambet pe chipurile a zeci de mii de copii sarmani din orasele in care locuim. 
ShoeBox NU este Mos Craciun, reni si alte fiinte magice, ci este despre oameni care ajuta alti oameni, despre altruism si compasiune. 
Daca deschidem bine ochii o sa gasim la fiecare colt de strada un copil sau adolescent singur, flamand, infrigurat si parasit. Nu salvam lumea cu o cutie de pantofi umpluta cu dulciuri si alte lucruri, dar vom invata, in timp, sa ne gandim la ceea ce avem si nu le ceea ce ne mai dorim. Vom invata sa pretuim perna pe care ne odihnim capul seara sau pe fularul de la gat. Vom invata sa radem vietii in fata si sa apucam cu amandoua mainile de viitorul nostru. 
Experienta ShoeBox este pentru mine o lectie de viata, repetitiva, consecventa si indubitabila ca romanii sunt minunati! Dupa revolutia din ’89, ani la randul am primit “ajutoare” de prin tot felul de tari. Ne miram cum de le pasa la strainii acestia, care traiesc la mare departare de noi, de soarta celor care traim in Romania. Am ajuns sa gandesc acum ca daca nu dau celui de langa mine, ajung sa fiu sarac cu buzunarele pline cu bani si acru, avand camara plina de miere. 
Dar din dar se face raiul spune zicala si eu zic cutie din cutie se schimba realitatea unui copil sarman, in prag de Craciun. 
Va multumesc tuturor celor care in ultimii 8 ani ati fost partasi acestui minunat proiect.  
Va multumesc tuturor celor care, printr-o cutie cu bunatati, ati adus bucurie in inima unui copil si ati permis luminii si emotiei sa cuprinda Romania si romanii aflati in afara tarii.
Mergem mai departe …
Valentin
 
Aceste este mesajul lui Valentin de pe www.shoebox.ro - Cadoul din cutia cu pantofi. Conceptul este simplu si ai nevoie de: o cutie goala pentru pantofi (intreaga si cu capac), hartie pentru impachetat cadouri, foarfeca, lipici, un cadou (fie nou, fie unul in stare foarte buna pe care-l ai deja). Apoi imbraci cutia in hartie pentru cadouri- si corpul si capacul. Hotarasti ce doresti sa pui in ea cu gandul la unul dintre copiii sarmani pentu care acest proiect a aparut- dulciuri (neperisabile), produse pentru igiena, jucarii, hainute (manusi, caciula, soseste groase), o felicitare cu ganduri bune, etc. Puneti in cutie ceea ce poate intra, cadoul sa fie ceva utilizabil, ceva ce ati fi vrut si voi sa primiti sau ce credeti ca un copil si-ar dori, ceva practic. Poti face cate cutii doresti.
 

 
Proiectul nu-si propune sa colecteze donatii deci nu duceti sacose, cutii, mobile, obiecte electrocasnice asa cum bine spun organizatorii  la Pasul 3 aici.  NU lipiti capacul cutiei, el va fi lipit dupa ce se va pune eticheta potrivita sexului si varstei copilului. Copiii au intre 2 si 18 ani (din experienta anilor trecuti segmentul 14-18 ani nu a fost foarte bine acoperit, poate va orientati spre un coil mai mare). Aduceti cadoul la unul dintre centrele de colectare pana pe maxim 15 decembrie. Centrele le gasiti aici. Pentru cei care nu au centre in orasul/zona lor pot trimite coletul la adresa: Valentin Vesa (iQuest Technologies), Calea Motilor 6-8, Cluj-Napoca, 400001, Cluj. Ma puteti suna si pe 0758 083 786.
 
 
 
Pentru mai multe informatii in timp real accesati Pagina de Facebook Shoe Box aici.
 
Spor la impachetat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu