joi, 20 noiembrie 2014

Despre viata, despre timp, despre ei



Stau noaptea in pat si o ascult. E in cealalta camera. Inca nu m-am obisnuit cu schimbarile acestea "locative", dar incerc sa nu ma mai ridic din pat si sa ma duc sa o verific. Dar de dormit tot nu dorm. Stau si ascult. Respira. E liniste. Si daca inchid ochii si ascult atenta... parca o aud cum creste. Creste... Au trecut trei ani, sapte luni si zece zile. O adu cum creste si-mi amintesc... Imi amintesc ca asa cum ea creste, atat de pe negandite, tot atat de repede si eu ma indrept catre.... Si eu, si ai mei. Parca mai ales ei. Pentru ca eu sunt undeva la o teoretica jumatate. Ei sunt... ei sunt la un practic sfarsit. Asa cum anii ei sunt inca multi, multi de crescut, pe atat sunt ai lor de putini. Si apoi n-or sa mai fie. Si ma scutur de gand...
 
Insa, paradoxal, de cand am adus pe lume aceasta noua viata, am devenit constienta de cum zboara timpul. Uneori il simt cum trece atat de repede ca doare. De cat de repede cresc ei. De cat de repede ne ducem noi. De cat de putin timp mai am alaturi de parintii mei. De cat de norocoasa sunt ca-I mai am. Ca le pot auzi vocea. Vedea zambetul. Asculta sfatul. De cat de norocoasa este fetita mea ca inca ii mai avem langa noi, ca are bunici. Ca a simtit aceasta dragoste. Ca am avut amandoua norocul sa o avem pe "mamaie" care sa ne iubeasca cu intensitatea unei mame, dar cu blandetea de care numai un bunic este capabil. Ca l-a avut si il are pe tataie- cel mai iubitor-cu-lacrimi-in-ochi de fetite tata si bunic. Tata si-a dorit foarte mult o fiica, insa simt ca abia prin ea se simte cu adevarat fericit.
 Suntem putini, foarte putini in familia noastra. Iar parintii mei au ramas cu atat mai pretiosi. Ei sunt batranii familiei acum... Mi-a fost foarte greu sa accept asta. Mi-a fost foarte greu sa-i las sa imbatraneasca, sa-i las sa fie batrani. Am refuzat si m-am luptat cu ei. M-am revoltat cand am vazut semnele ca nu mai sunt cei de acum 35 de ani, cei care erau cand m-au facut si cum erau "obligati" sa ramana. I-am certat, poate chiar jignit. I-am acuzat ca nu fac nimic, ca nu se pot lasa prada batranetii. Am gresit. Asta este drumul. Timpul. Viata. Ei sunt batranii familiei acum. Suntem norocosi sa-i avem!

Pe 30 noiembrie am onoarea sa fac parte dintr-un grup de oameni  care isi doresc sa ofere o zi frumoasa batranilor din Complexul Social Floare Rosie  sectorul 6. Luminita a gandit si pornit aceste frumos proiect si a atras langa ea oameni generosi si o foarte utila sponsorizare din partea Lidl. Tot parte din aceasta surpiza- adica un pranz gatit special pentru cei 130 de batrani aflati in centru- este si echipa Taste Learners condusa de Copolovici- responsabili principali cu gateala :). Trupa de teatru Improvisneyland isi va aduce aportul alturi de "prestatorul de servicii culturale catre populatie"- cum ii place sa-si spuna- violonistul Iustin Galea.
 
Pentru ca mereu fondurile nu sunt suficiente sau pentru ca mereu nevoile sunt mari, ne-am propus sa facem si o stranger de fonduri pentru batranii din centru- multi dintre ei singuri pe lume, parasiti, bolnavi. Daca doriti sa participati o puteti face in doua moduri: donand direct in contul gestionat de Fundatia Comunitara Bucuresti present in banner-ul de mai jos:


sau puteti participa in cadrul licitatiei Talcioc Urban, deschisa ieri, accesand linkul: https://www.facebook.com/events/904065149611125/

Am inceput sa urc si eu produsele pe care doresc sa le donez cu aceasta ocazie iar primul este o rochita speciala. Produsul este nou si cred ca isi asteapta petrecere unde va fi purtat! Mai multe detalii si imagini gasiti pe pagina licitatiei!




Rochie Traffic People comandata in UK prin Asos marime XL (14-16 UK) ceea ce ar insemna un 42-44 in marimi europene. Dimensiune bust 95-105 cm, talie 78-83 cm.
 
Rochita este diafana, fluida, usoara si cu un efect wow! Talia este usor inalta deci ar avantaja si pe cineva cu ceva forme de ascuns. Nu are bretele dar croiul ii asigura stabilitate- nu va aluneca de pe sani .
 
Lungimea este pana sub gamba pentru o persoana cu o inaltime peste 1,65. Parerea mea este ca se potriveste... mult mai bine pe o silueta inalta. Cine doreste un plus de efect ii poate pune o crinoline/jupa de tull. Se inchide cu fermoar lateral si capsa de siguranta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu