vineri, 28 februarie 2014

Macii

Intr-o singura saptamana, una din august, toata viata mea s-a schimbat. A fost Iad si a fost Rai. Multe indoieli, putine certitudini. Am pus sute de intrebari, n-am primit raspunsuri. Cautam un semn, si el nu venea de nicaieri. Era saptamana in care am aflat ca o sa am un pui. Dar si saptamana in care trei medici au "condamnat" acest copil crezandu-l un monstru incomplet. In acea saptamana in care simteam ca ma sfarsesc pentru ca stiam ca nu am cum sa renunt la copil fara sa renunt si la mine, ca daca se ducea ea, ma duceam si eu, in acea saptamana am vazut campul cu maci.
 
Pentru omul prea putin credincios si prea putin dispus sa creada in naluci... campul cu maci m-a convins ca exista ceva dincolo de noi, ca nu putem fi doar ce se vede aici, ca sufletul cald care se asezase in mine venea de undeva. Atunci am vazut-o pe ea. Pe fetita mea. Priveam in gol printre lacrimi si acolo am vazut o fetita cu parul cret, numai inele, cu ochi intunecati si dinti micuti- rade, radea si alerga printr-un camp cu maci. Era intreaga, era vesele, ma privea ca si cum m-ar sti. A fost semnul meu, certitudinea mea. Am stiut ca va fi bine, am pastrat-o cu mine si i-am lasat viata. Cand s-a nascut copilul meu cu parul cret si ochi de intuneric am stiut iar. Fusese ea, era ea. Matilda mea! Vara trecuta a alergat printr-un camp cu maci si am privit-o cu-n fior. Ei chiar vin de acolo!
 
 
Gandul meu pentru - Sofia cu maci
 
 
Sofia este un alt copil cu maci. Ea s-a intors din drum prea repede, a vrut sa-si revada macii. Sofia a stat doar o saptamana aici, dar ne-a atins pe toti, atat de mult incat o port mereu in gand. Mica ei viata aici m-a facut un om mai bun, a fost o lectie, probabil aceasta a fost menirea ei... Dar... cei care inteleg cu adevarat sunt parintii ei, ei stiu mai bine, stiu de ce. Un "de ce" care mie imi este inca imposibil de inteles. Dar ei stiu. Si stiu ca fetita lor va atinge si mai multe vieti. Stiu ca or sa faca si mai mult bine decat faceau inainte. Chiar au gasit puterea sa se organizeze. In memoria Sofiei. Puteti ajuta si voi.
 
 
 

Un comentariu:

  1. Zbor lin micuta Sofia.
    p.s. nu merge link-ul "in memoria Sofiei"
    Sanatate la Matilda si tie putere multa. (A)

    RăspundețiȘtergere