luni, 21 ianuarie 2013

Interviu de voluntar

Am primit cu mare emotie invitatia Cristinei de a raspunde unui interviu pentru blogunteer.ro. Mi s-a parut foarte faina gaselnita asta cu "blog" si "volunteer" din denumirea blogului. Caci despre asta este vorba: despre voluntariat. Blogunteer.ro a pornit ca o initiativa a Asociatiei Young Initiative si este un blog colectiv scris pentru voluntarii din Romania. Ei isi propun sa promoveze voluntariatul in randul tinerilor si sa formeze o comunitate in jurul spiritului de voluntar. M-am simtit onorata sa fiu in compania virtuala a unor oameni care si-au dedicat viata voluntariatului si in acelasi timp motivata sa merg mai departe si sa fac mai mult.

Multumesc Cristina Chelaru pentru ca mi-ai oferit ocazia de a vorbi despre Grupul nostru de pe Facebook si de a aduce multumiri celor care s-au implicat in actiunile propuse. Va multumesc si sper sa facem fapte bune si pe mai departe.



"Există oameni pe care abia ce-i întâlneşti, şi ai impresia că-i cunoşti de-o viaţă… Pe Miruna am întâlnit-o în preajma Crăciunului de anul trecut – ni s-au intersectat drumurile în timp ce încercam să contribui şi eu cât de puţin la campania umanitară pusă la cale de ea şi ceilalţi sufletişti dintr-un grup organizat pe  Facebook.
Am început printr-o mică donaţie, i-am cerut ajutorul pentru o altă campanie (şi a spus “Da” imediat), am devenit cititoare a  blogului ei (easiea.blogspot.ro/), iar mai nou, suntem colege de asociaţie.
Aşa am devenit şi eu parte din acea ”mână de oameni” care ar vrea să dea o mână de ajutor. Pentru că, asemenea Mirunei , şi eu cred la fel: Poţi să faci mai mult”…
Mai departe, o las chiar pe ea să se prezinte:

Cine este omul şi voluntarul Miruna Mărgărit?
În primul rând, sunt mamă. Nu spun asta în sensul că am adus pe lume un copil pe care îl cresc, spun că sunt mamă adică sunt tot cortegiul acela de sentimente şi trăiri care te fac mai uman, care te fac mai frumos cu sufletul. Starea de a fi mamă m-a întors către omul sensibil şi empatic dinainte de a mi se întâmpla viaţa de adult. Trec peste noi anii aceştia moderni foarte aglomeraţi în care nu mai avem timp să simţim nici pentru noi, darămite pentru alţii.
Trebuie să te intorci la starea ta iniţială pentru a putea simţi lângă un om care este în nevoie, trebuie să poţi fi sincer şi inocent pentru a ajuta simplu şi din suflet. Această stare a adus-o în viaţa mea copilul. De când este alături de mine simt că pot să ajut aşa cum ajutam atunci când eram copii, la primul impuls şi fără tăgadă. Doar că acum avem alte mijloace, avem informaţii, relaţii, bază materială, acum putem face ceva care să conteze.
Când eram copil ajutam cărăbuşii să treacă strada, acum pot ajuta un om să treacă o iarnă, o boală, poate chiar o viaţă.
În al doilea rând sunt om de resurse umane, conduc Departamentul de resurse umane dintr-o companie românească, neaoşă. Este o satisfacţie că am reuşit să am o carieră într-un domeniu pe care-l iubesc, este mare lucru să ştii că munca ta are un sens dincolo de a produce ceva material.
La aproape 33 de ani pot spune că am atins un echilibru care să-mi permită să-i pot ajuta pe ceilalţi fără a mă pierde pe mine. În acţiunile de voluntariat este foarte important să simţi acest echilibru. Fără el poţi face mai mult rău decât bine......"

continuarea interviului o puteti citi aici: http://blogunteer.ro/2013/01/miruna-margarit-te-simti-salvat-atunci-cand-vezi-ca-mai-exista-oameni-buni-si-frumosi/

9 comentarii:

  1. f.frumos Miruna! sa fi sanatoasa ,buna si sa poti face numai bine celor din jur si sa fi rasplatita dupa fapte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari Miruna, sa ai parte de multa sanatate si putere, sa poti ajuta cat mai multi oameni si sa te implici cu aceeasi daruire ca si pana acum !!!!
    Ma inclin in fata ta !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult,sa mai creasca Mati si va fi cel mai tanar voluntar insotindu-ma. Timpul e cea mai mare problema acum, dar am invatat sa fiu mai eficienta.

      Te imbratisez!

      Ștergere
  3. Felicitari draga mea! Keep CALM and BE gooooood Miruna :) remember?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur tare mult ca te-am descoperit! Probabil nimic nu este intamplator-am citit cateva articole pe telefon, intr-o noapte in care ma simteam cam rau (primul trimestru de sarcina). Mult mai tarziu am vazut ce prenume ai..Miruna este numele ales pentru copilul nostru, daca va fi fetita. Si tocmai ma gandeam ca nu stiu pe nimeni cu numele Miruna, iata, acum stiu. Un om frumos si plin de energie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. He, he, ce drag imi e cand aflu de Mirunici!

      Mirunica asta a fost un copil foarte simpatic cu parul cret si ochii mari, bun, linistit, vesel, pozitiv, empatic, milos. Eram pusa mereu pe sotii si pe joaca. Foarte incapatanata si ambitiosa. Imi inventam singura povesti si-mi faceam papusele din orice, din flori, din hartii, servetele. Mai mult baietoasa decat genul delicat, ma suiam prin toti copacii, ma jucam cu baietii, alergam, patine, fotbal, judo :). Cu varsta a venit si cochetaria. Sunt un om foarte rezistent fizic si psihic si cand imi pun ceva in minte nu ma las pana nu fac. In rest, cum sunt acum, ma poti cunoaste aici pe blog. Eu spun ca numele meu chiar ma reprezinta, sunt o Miruna.

      Te pup si sarcin usoara si sa va vedeti cu bine!

      In ce data este dpn-ul?

      Ștergere
  5. Ce frumoase sunteti! Domnul sa va aiba in paza.
    Mami de Natalia

    RăspundețiȘtergere